У НАТО попрощалися зі старою штаб-квартирою у Брюсселі

відео
Середа, 10 липня 2019, 18:19

У Брюсселі відбулася неформальна церемонія прощання зі старою штаб-квартирою НАТО.

Як повідомляє "Європейська правда", відео церемонії опублікував заступник прессекретаря НАТО Пірс Казале.

"Сьогодні ми попрощалися зі старим домом НАТО - всі прапори НАТО і союзників були в останній раз спущені в старій штаб-квартирі. Солдати з 29 країн-учасниць зняли свої національні прапори під час невеликої церемонії", - написав Казале в Twitter.

Відзначимо, що співробітників місій всіх країн-членів НАТО перевели в нову штаб-квартиру. Водночас, стару штаб-квартиру повністю не закривають, там продовжать працювати місії низки країн, в тому числі і України.

Нову штаб-квартиру НАТО побудували буквально через дорогу від старої, її відкрили у травні 2017 року. Будівля складається з восьми корпусів, вартість її будівництва становила 1,12 млрд євро.

Загальна площа - 254 тисяч кв. метрів, вона може вмістити 1,5 тисячі співробітників Альянсу, 1,7 тисяч міжнародних військових та цивільних службовців, 800 працівників агенцій НАТО.

Штаб-квартира побудована за останніми технологіями, які знижують споживання енергії завдяки екстенсивній термальній ізоляції, захисним вікнам та передовій системі освітлення.

Читайте також: "Штаб-квартира НАТО без України: як Альянс переїжджає в новий офіс"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.