Кандидатка у президенти Єврокомісії сподівається на відмову Британії від Brexit

Четвер, 11 липня 2019, 09:42

Кандидатка на пост наступного президента Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн сподівається, що Британія відмовиться від своїх планів щодо Brexit.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на BBC, про це вона заявила на засіданні Європейського парламенту напередодні голосування щодо її кандидатури на наступному тижні.

Під час свого виступу у вівторок фон дер Ляєн закликала британських законодавців взяти на себе відповідальність за ухвалення рішення щодо виходу Британії з ЄС.

Президент Європарламенту оптимістичний щодо голосування за главу Єврокомісії

У своїх перших публічних коментарях щодо Brexit з моменту висунення на посаду вона сказала, що угода про вихід, домовлена прем'єркою Терезою Мей з лідерами ЄС, була "хорошою".

Вона попередила Боріса Джонсона і Джеремі Ханта, які претендують на крісло прем'єра Британії, що "тон і позиція" щодо Brexit є життєво важливими для встановлення майбутніх відносин між обома сторонами.

"Зелені" висунули умови для підтримки кандидатки у президенти Єврокомісії

"Хоча я все ще сподіваюся, що ви залишитеся, у наших інтересах, щоб ви розібралися. У нас є угода,  яка не була підписана з обох сторін, і у нас є бекстоп", - сказала вона, посилаючись на спірне положення в угоді Мей, покликане уникнути широкого прикордонного контролю на ірландському кордоні після Brexit.

Багато британських депутатів виступили проти бекстопу, побоюючись, що цей механізм буде використано, аби назавжди залишити Британію у митному союзі ЄС. Саме це положення призвело до повторного провалу угоди у британському парламенті та відставки Терези Мей.

"Я думаю, що це гарна угода, але це ваша відповідальність, і ваше благородне завдання розібратися", - додала фон дер Ляєн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.