МЗС про Волинську трагедію: маніпуляції, однобоке трактування  і політизація неприпустимі

Четвер, 11 липня 2019, 20:59

МЗС України виступило проти політизації і однобічного трактування польськими політиками і дипломатами трагічних подій 1943-1944 років.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві українського зовнішньополітичного відомства до роковин Волинської трагедії.

В МЗС назвали Волинську трагедію однією з найтрагічніших сторінок спільної українсько-польської історії.

"Однозначно і рішуче засуджуємо злочини проти мирного населення - українців, поляків, євреїв, чехів та інших постраждалих" - йдеться у заяві.

"Водночас, не можемо погодитися з однобічною і політизованою оцінкою трагічних подій 1943-1944 з боку польських політиків і дипломатів" - наголосили в МЗС.

Як зазначається, правда про тогочасні події має бути встановлена на основі достовірних архівних матеріалів.

"Неприпустимими є спроби маніпуляцій трагічною історією, однобоке трактування та використання її в політичних цілях. Це лише розпалює негативні емоції між українцями та поляками і не сприяє виясненню правди" - йдеться у заяві.

"Віримо, що діалог між істориками та експертами буде невдовзі відновлений, всі спірні моменти вивчені і проаналізовані в дусі порозуміння, взаємної поваги та відповідальності за майбутнє відносин між нашими державами і народами" - заявили в МЗС.

Як повідомлялося, Президент Польщі закликав Київ зняти мораторій на ексгумації поляків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.