МЗС закликає світ відреагувати на рішення РФ щодо Світового конгресу українців

П'ятниця, 12 липня 2019, 09:11

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту посилити дипломатичний тиск на злочинний кремлівський режим у зв’язку з визнанням РФ "небажаною" діяльність Світового конгресу українців.

Про це йдеться у заяві МЗС, яка надійшла "Європейській правді".

"Таке рішення вкотре продемонструвало незмінність репресивної політики РФ, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ", - висловило міністерство протест у зв’язку з рішенням.

РФ відмовилася звільняти українських моряків, МЗС висуває повторну вимогу

"З іншого боку, не може не тішити той факт, що зареєстрована у Канаді неурядова організація українців "становить загрозу основам конституційного ладу та безпеки РФ". Світовий конгрес українців завжди буде загрозою для Кремля", - додали в МЗС, підкресливши, що метою цієї організації є підтримка української ідентичності, реабілітація українських поранених військовослужбовців та цивільних осіб, що постраждали від російської збройної агресії проти України.

У міністерстві закликали світову спільноту відреагувати на рішення держави-агресора.

"Україна готова вжити усіх кроків у відповідь на це ганебне рішення держави-агресора та закликає міжнародну спільноту розглядати це рішення Генеральної прокуратури РФ як чергове зухвале порушення фундаментальних прав людини, у тому числі прав української меншини на території Росії, та посилити дипломатичний тиск на злочинний кремлівський режим", - йдеться у заяві відомства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.