Більшість лідерів виборчих перегонів — проти нових торгових обмежень для імпорту з ЄС

П'ятниця, 12 липня 2019, 10:37

Чотири з п’яти проєвропейських партій, які мають шанси пройти у Верховну Раду наступного скликання, заявили про неможливість введення нових торгових обмежень для імпорту з ЄС. 

Це випливає із масштабного дослідження зобов’язань провідних політичних партій щодо проведення європейських реформ, яку проводила "Європейська правда".

"Про неможливість введення нових торгових обмежень для імпорту з ЄС заявили чотири з п’яти партій. Єдиний виняток – "СіЧ", там готові до "обмежувальних імпортних мит для захисту важливих галузей", - йдеться у результатах дослідження. Серед чотирьох партій  - "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Голос" та "Батьківщина". 

Більшість прохідних партій готові замінити мораторій на експорт лісу-кругляка

Водночас, не всі партії раді відкриттю українського ринку державних закупівель для компаній з ЄС. Його обмеження за певних умов припускають у "Слузі народу",  "СіЧ" та "Батьківщині".

"І якщо дві перші партії обережно зазначають, що таке можливе тільки "за певних умов" та "після погодження з ЄС", то у партії Тимошенко напряму кажуть, що обмеження вільної конкуренції на держзакупівлях "є у планах", - йдеться у результатах дослідження.

Детальніше читайте у статті: "Коньяк, ліс-кругляк та щорічний техогляд: де проєвропейські партії готові порушувати угоду з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.