У ЄС очікують на продовження реформ після парламентських виборів 

П'ятниця, 12 липня 2019, 12:34

Глава Представництва ЄС в  Україні Хюг Мінгареллі очікує, що після парламентських виборів курс України на проведення проєвропейських реформ збережеться.

Як повідомляє "Європейська правда", про це посол заявив на презентації дослідження "ЄС та НАТО у новій Раді: на які реформи чекати?" у Києві в п’ятницю.

Посол зауважив, що попередня влада за останні 5 проявила політичну волю для проведення проєвропейських реформ, та висловив очікування, що нова українська влада продовжать цей курс. 

Посол ЄС сподівається, що робота антикорупційних органів буде перезавантажена

"За останні 5 років було зроблено багато позитивних речей, щоб наблизити Україну до ЄС", - сказав посол, перелічивши успішні приклади реформ у царині децентралізації, державного управління, освіти, пенсійної реформи, очищення банківського сектора.

"Ми надіємося, що нові лідери розбудовуватимуть далі те, що є на сьогодні... тому що це хороша база того, щоб наблизити Україну до ЄС", - додав Мінгареллі, висловивши сподівання, що відкату реформ не станеться.

Від "Слуги" до "Голосу": що хочуть змінити для ЄС та НАТО майбутні парламентські партії

Називаючи реформи, на яких новій владі слід зосередитися у найближчому майбутньому, посол назвав реформу енергетичного сектора, ринку землі, запуск Антикорупційного суду та приватизацію великих державних компаній.

Він також привітав ухвалення нового виборчого кодексу, закликавши, аби ця реформа була імплементована якомога швидше.

Як повідомлялося, за результатами дослідження "Європейської правди", проєвропейські партії, які мають шанси потрапити до Верховної Ради наступного скликання, беруть на себе більше зобов’язань у проведенні проєвропейських реформ, ніж парламентарі теперішнього скликання. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: