У НАТО назвали 5 пріоритетних законопроєктів, які слід ухвалити новій Раді

П'ятниця, 12 липня 2019, 13:34

Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова назвала пріоритетні законопроєкти, які слід ухвалити новій Верховній Раді для продовження реформи оборонного та безпекового сектора.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона заявила на презентації дослідження "ЄС та НАТО у новій Раді: на які реформи чекати?" у Києві в п’ятницю.

Маронкова позитивно оцінила ухвалення минулого року Закону про національну безпеку, проте зазначила, що у Раді досі є цілий пакет проєктів, що очікує на схвалення.

Лідери передвиборчих перегонів – за вступ України в НАТО, але не всі згодні на реформи

"Їх справді необхідно ухвалити, тому що в іншому разі просування реформ буде неможливим. Це Закон про Службу безпеки України, створення нового парламентського комітету із нагляду за службою безпеки та розвідкою, Закон про розвідку, Закон про поводження з державною таємницею та секретною інформацією, реформа оборонної промисловості та закупівель, включно із Законом про державне оборонне замовлення", - відзначила вона.

"Це 5 ключових законопроєктів, які ми вважаємо необхідними, щоб розблокувати багато інших реформ, потрібних і для сектора оборони, і для сектора безпеки.

Нагадаємо, "Європейська правда" провела дослідження зобов’язань провідних політичних партій щодо проведення європейських реформ. Детальніше читайте за посиланням: "Від "Слуги" до "Голосу": що хочуть змінити для ЄС та НАТО майбутні парламентські партії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: