Меркель розкритикувала СДПН за те, що вони не підтримали фон дер Ляєн в Європарламенті

П'ятниця, 12 липня 2019, 13:37

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розкритикувала німецьких соціал-демократів (СДПН) через їх спробу перешкодити призначенню міністра оборони Урсули фон дер Ляєн на пост президента Європейської комісії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

"Це непроста ситуація, - я хочу сказати це рішуче, - що партнер по коаліції не зближується з нами в цьому питанні", - сказала Меркель.

У четвер німецьке агентство DPA повідомило, що член Європейського парламенту від СДПН Єнс Геєр поширив список цитат і подій, щоб виставити фон дер Ляєн в поганому світлі серед групи соціалістів. Ця група друга за величиною в Європарламенті і налічує 153 депутатів.

У документі "Чому Урсула фон дер Ляєн є неадекватним і недоречним кандидатом" перераховані величезні витрати Бундесверу, які не змогли поліпшити становище німецьких військових.

У ньому наголошується, що докторська дисертація фон дер Ляєн була оскаржена в 1980-х роках після повідомлень про плагіат, хоча майбутньому міністрові оборони в кінцевому підсумку дали вчений ступінь.

Національне керівництво СДПН заперечує про те, що знало про документ. "Це була внутрішня інформація для членів партії", - сказав Геєр.

Голосування за кандидатуру фон дер Ляєн в Європарламенті призначено на 16 липня в 19:00 за київським часом, перед ним євродепутати проведуть дебати.

Проти її кандидатури вже офіційно висловилися "Зелені" та "ліві" Європарламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.