Прем’єрка Молдови: зняття Україною санкцій з заводу в Придністров’ї було частиною корупційних схем

П'ятниця, 12 липня 2019, 18:17

Прем’єр-міністр Молдови Мая Санду вважає, що виведення з-під українських санкцій Молдовського металургійного заводу відбулося внаслідок "корупційних схем".

Як повідомляє "Європейська правда", про це Санду сказала в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Молдовський металургійний завод є одним з найбільших платників податків у невизнаному Придністров'ї. 

У травні журналісти "Схем" і проекту RISE. Moldova виявили, що українські санкції із ММЗ були зняті за прямою вказівкою з Адміністрації президента Петра Порошенка після листа тодішнього прем’єра Молдови Павела Філіпа – ставленика молдовського олігарха Влада Плахотнюка, який називав Порошенка своїм "старим другом".

"​Ми знаємо, що попередній уряд брав участь у контрабанді та в різних корупційних схемах спільно з тираспольським режимом. Можна сказати, що це є частиною цих корупційних схем"​, -​ заявила Санду в інтерв’ю під час її візиту в Україну.

На думку Санду, без участі Кишинева "більшість із цих корупційних схем не могли б існувати", і саме "гроші з корупційних схем" дозволили так довго проіснувати "режиму" в невизнаному Придністров’ї.

Також прем’єрка зазначила, що лист із проханням зняти санкції, який молдовський уряд надіслав тодішньому керівництву України, став сюрпризом і в самій Молдові – адже підприємство, якого він стосувався, "не сплачує жодних податків" до її бюджету.

"Одне з питань, яке я обговорювала у Києві – це щодо допомоги, яку ми просимо у Києва для того, щоб боротися з контрабандою і з корупційними схемами на території Придністров’я", – зазначила прем’єрка Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.