Ердоган сподівається, що Трамп відмовиться карати Туреччину за купівлю російських С-400

Понеділок, 15 липня 2019, 07:49

Президент США Дональд Трамп має повноваження відмовитися від санкцій щодо Туреччини за покупку російських систем ППО і повинен знайти "золоту середину" в суперечці.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

За його словами, Трамп "має право відмовитися або відкласти CAATSA", маючи на увазі санкції США, спрямовані на те, щоб перешкодити країнам купувати військову техніку в Росії.

"Оскільки це так, саме Трамп повинен знайти золоту середину", - сказав Ердоган.

Трамп висловив співчуття позиції Туреччини, коли зустрівся з Ердоганом на саміті G20 в Японії минулого місяця, заявивши, що Анкара купила С-400 у Москви, тому що попередня адміністрація США відмовилась продавати їй систему оборони Patriot виробництва Raytheon Co.

Вже сім літаків з компонентами С-400 приземлилися у Туреччині

"Зараз я не вірю, що Трамп дотримується тієї ж думки, що й ті, хто хто стоїть нижче, і він сказав це перед усіма світовими ЗМІ, - сказав Ердоган- Купуючи С-400, ми не готуємося до війни. Ми намагаємося гарантувати мир і нашу національну безпеку."

Як повідомлялося, команда президента США Дональда Трампа визначилася з пакетом санкцій для покарання Туреччини за отримання компонентів російської системи ПРО і планує оголосити про це в найближчі дні.

Туреччина в п'ятницю почала отримувати компоненти для російського ракетного комплексу С-400, який, за словами США, ставить під загрозу найдорожчу збройну програму Пентагону, винищувач F-35, побудований Lockheed Martin Corp.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.