ЄС очікує від Скоп'є останніх кроків для початку переговорів про вступ у жовтні

Четвер, 25 липня 2019, 13:31

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення відвідав Північну Македонію, де обговорив прогрес у реформах, необхідний для початку переговорів про вступ країни до ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Радий знову повернутися до Скоп'є. Була дуже добра дискусія з прем'єр-міністром Зораном Заєвим та членами уряду. Ми обговорили процес реформи, зокрема майбутнє Спеціалізованої прокуратури та очікуване зелене світло для відкриття переговорів про вступ у жовтні цього року", - зазначив Йоганнес Ган у своєму Twitter.

Україна підписала з Північною Македонією угоду про безвіз на постійній основі

Північна Македонія за останні роки показала, що можна "зрушити гори з політичною волею та лідерством", сказав Ган, нагадавши про угоду з Грецією, яка розблокувала членство Скоп'є в НАТО і ЄС.

"Я впевнений, що не менш помітного прогресу буде досягнуто і у вирішальній галузі верховенства права. Громадяни повинні мати довіру до незалежних установ та підзвітність", - додав він.

У свою чергу Заєв заявив: "Ми залишаємось при владі до жовтня, щоб завершити реформи судової системи новим законопроєктом про публічне обвинувачення. Будьмо відповідальні і не давайте нікому аргумент сумніватися в цій нашій стратегічній цілі".

У червні Європейський Союз відклав переговори про вступ Албанії і Північної Македонії до блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.