Помічник Зеленського прокоментував чутки про своє призначення на місце Пристайка

Середа, 31 липня 2019, 12:56

Помічник президента Андрій Єрмак прокоментував повідомлення ЗМІ, що його можуть призначити новим зовнішньополітичним радником Зеленського замість Вадима Пристайка.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він розповів у інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

Зеленський призначив юриста і кінопродюсера Єрмака своїм помічником наступного дня після інавгурації. За інформацією BBC News Україна, його розглядають як можливого заступника глави Офісу президента України замість Пристайка.

Пристайка в Офісі президента може замінити юрист і кінопродюсер Єрмак - ВВС News Україна

"На сьогодні, як помічник президента, за його дорученнями, я підключаюся до питань міжнародної політики. Продовжуватиму курирувати якісь із цих напрямів і в майбутньому. Я там, де потрібен президентові. Ставати заступником глави Офісу президента в мої плани не входить", - сказав він.

Єрмак повідомив, що Пристайко залишається єдиним кандидатом на посаду міністра закордонних справ України. Він також зазначив, що заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль є професійною, шанованою в міжнародному співтоваристві людиною.

"Я думаю, що для всіх буде великою удачею, якщо вона продовжить працювати на тій позиції, на якій вона сьогодні є. Вона на своєму місці", - сказав він.

Єрмак закінчив Інститут міжнародних відносин університету ім.Шевченка, має ступінь магістра з міжнародного приватного права, проте не має жодного дипломатичного досвіду.

Зеленський повторно просить Раду призначити Пристайка

Єрмак є членом Асоціації правників України, брав участь у розробці законодавчих актів у сфері господарського права та інтелектуальної власності. Також продюсує фільми та є членом Української та Європейської кіноакадемій.

Як продюсер він брав участь у створенні кількох українських художніх фільмів, таких як "Сквот 32" і "Межа". Єрмак є засновником продакшн компанії Garnet International Media Group, яка, зокрема, виробляє серіали для ТРК "Україна".

Єрмак їздить разом з Пристайком у відрядження, бере участь в нормандських переговорах на рівні радників, залучений до підготовки майбутньої зустрічі лідерів України, Росії, Німеччини та Франції. Єрмак вже літав до Вашингтона разом з секретарем РНБО Олександром Данилюком. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: