Німецькі ультраправі осоромились через ілюстрацію бійки у Штутгарті кадрами з Ізраїлю

Четвер, 4 липня 2019, 18:59

Німецьку ультраправу партію "Альтернатива для Німеччини" звинуватили в спробі розпалити расову ненависть через використання нею відео бійки нібито за участю мігрантів у Штутгарті, в той час як саме відео було зняте в Ізраїлі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Альтернатива для Німеччини"опублікувала в Twitter-акаунті своєї парламентської фракції відеоролик, у якому молоді люди з пластиковими стільцями нападають на охоронців. Ролик підписаний словами про те, що у ньому йдеться про бійку молодиків з охоронцями у Штутгарті.

Зокрема, бійка у громадському басейні в Штутгарті сталася у минулі вихідні, поліція заарештувала трьох молодих людей, які напали на персонал.

Однак сцени, що використовуються в відео AfD, були зняті під час бійки минулого місяця в прибережному ізраїльському місті Холон, про яку повідомляли ізраїльські ЗМІ, а також британська газета The Mirror.

Деякі німецькі вебсайти новин та користувачі соціальних мереж звинуватили AfD у расизмі, а деякі закидають ультраправим тупість через використання відео, у якому охоронці вдягнені у футболки з написами на івриті. Пізніше партія видалила скандальне відео з Twitter.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: