У Британії викрили наймасштабніший випадок трудового рабства: 8 засуджених

Субота, 6 липня 2019, 11:48

Суд у Великобританії засудив до різних термінів тюремного ув'язнення п'ятьох чоловіків та трьох жінок, які є громадянами Польщі, за торгівлю людьми та відмивання грошей.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві на сайті британської прокуратури.

Обвинувачені заманювали з Польщі до Бірмінгему своїх співвітчизників з обіцянками про безкоштовне житло та добре оплачувану роботу. Серед них часто були безпритульні і  люди із залежностями.

В реальності їх розміщували у тісному житловому приміщенні і давали їм так мало їжі, що багато з них були змушені годуватися у притулках. Працівникам виплачувалося лише 10 фунтів стерлінгів на тиждень. Її примушували збирати овочі, виготовляти огорожі та сортувати посилки.

 "Це найбільше судове переслідування у Великобританії і, можливо, в Європі, яке стосується сучасного рабства. Масштаб операції був дійсно приголомшливим, злочинна група отримала мільйони фунтів внаслідок їх бездушної та систематичної експлуатації вразливих членів польської громади", - сказав представник прокуратури Марк Пол.

Розслідування стосувалося 88 постраждалих, але в результаті було виявлено понад 300 інших можливих жертв афери.

Обвинувачені також змусили потерпілих подавати заяви на соціальні виплати, а потім забирали гроші.  За оцінками слідства, злочинна група отримала близько 2,46 млн. фунтів стерлінгів від заробітної плати та пільг, які не отримали працівники.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.