США просять Німеччину надіслати війська в Сирію

Неділя, 7 липня 2019, 12:53

Спецпредставник США з питань сирійського співробітництва Джеймс Джеффрі закликав Німеччину надіслати військових інструкторів, спеціалістів з логістики та техніків для допомоги очолюваним курдами Сирійським демократичним силам (SDF) у боротьбі з терористами ІДІЛ.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DW.

"Ми хочемо, щоб наземні війська Німеччини частково замінили наших солдатів", - сказав Джеффрі, додавши, що очікує відповіді від німецького уряду цього місяця.

Очолений РФ наступ забрав життя уже понад 500 мирних сирійців

Джеффрі перебував у Берліні у п'ятницю, щоб узгодити зобов'язання військової та фінансової підтримки з боку німецького уряду. 

"Ми шукаємо волонтерів, які хочуть приєднатися, тут та серед інших партнерів по коаліції", - сказав Джеффрі німецьким чиновникам, хоча додав, що він не просив конкретної кількості солдатів.

Він також сказав, що військам не обов'язково буде потрібно безпосередньо брати участь у боротьбі з джихадистською групою.

"Краще відтіснити ІДІЛ назад разом з місцевими сирійськими силами", - сказав він. "Але необхідна певна міжнародна присутність для забезпечення повітряної підтримки, для логістики, навчання і технічної допомоги". 

Він також сказав, що бойові дії не слід виключати, і наземним військам слід бути готовими захистити себе.

У червні генерал США Кеннет Маккензі попросив німецьких військових продовжити повітряно-розвідувальну і заправну місії в Сирії, а також тренування військових в Іраку, щоб допомогти американським військам, що борються проти залишків терористичної групи "Ісламська держава".

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас заявив, що Берлін готовий продовжити місію після жовтня, коли вона закінчиться.

Бундесвер нині запускає розвідувальні літаки до Сирії з Йорданії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.