Прем'єрка Молдови 11 липня відвідає Україну

Неділя, 7 липня 2019, 15:28

Прем'єр-міністр Молдови Майя Санду 11 липня відвідає Україну з офіційним візитом на запрошення президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Дякую президенту України за запрошення і готовність зустрітися в такі стислі терміни. У Молдови та України є схожі проблеми, особливо в тому, що стосується боротьби з корупцією, побудови демократичних і функціональних держав, орієнтованих на владнання проблем громадян", - написала молдовський прем'єр у своєму Facebook.

Прем'єрка Молдови звинуватила владу Порошенка у контрабанді й корупції на користь Придністров'я



Санду зазначила, що обидві країни орієнтовані на європейську інтеграцію, і наголосила, що тісна співпраця Молдови й України позначиться сприятливо "і на безпеці в регіоні, і на житті громадян обох країн".

Також 16 липня Санду вирушить до Берліна на запрошення канцлера Німеччини Ангели Меркель.

"Хочу висловити особливу подяку канцлеру Німеччини Меркель, яка запросила з візитом в перші тижні мого мандату, але особливо - за постійну підтримку Німеччини громадян Молдови. Німеччина завжди була надійним союзником Молдови в просуванні і зміцненні демократії у нашій країні, підтримуючи стратегічні прагнення Молдови", - додала Санду.

У травні президент Молдови Ігор Додон заявив про досягнуту з Зеленським домовленість щодо проведення зустрічі найближчим часом.

Влітку минулого року Додон вже заявляв про наміри встановити контакти з Україною. Тоді президент Петро Порошенко висунув умову, за  якої переговори можуть відбутися: для цього Додон має визнати російську агресію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.