Прем'єрка Молдови звинуватила владу Порошенка у контрабанді й корупції на користь Придністров'я

Четвер, 27 червня 2019, 14:50

Прем'єр-міністр Молдови Майя Санду звинуватила попереднє українське керівництво на чолі з Петром Порошенком у співпраці з адміністрацією олігарха Влада Плахотнюка щодо забезпечення контрабанди і "корупційних схем", які "сприяли виживанню" сепаратистської влади Придністров'я.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Тепер ми очікуємо, що київська влада сприятиме ліквідації цих схем", - сказала вона.

Санду сказала, що хоче працювати з Україною щодо Придністров'я, але вона ще не розмовляла з новим президентом України Володимиром Зеленським або прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Санду критично ставиться до РФ і чітко усвідомлює інтереси Москви в регіоні, хоча "важко сказати, які реальні плани" Росії.

"Ми не маємо ніяких ілюзій, ми знаємо, що Росія хоче зберегти вплив на країни регіону, включаючи Республіку Молдова", - зазначила вона.

РФ звинуватила колишнього "господаря Молдови" у керівництві міжнародним наркосиндикатом

"Росія повинна вивести свої війська і боєприпаси з території Республіки Молдова", - сказала Санду. "Водночас ми відкриті для пошуку шляхів поліпшення комерційних і економічних відносин між нами".

Вона висловила думку, що заохочення з боку Кремля вступу соціалістів до коаліції могло бути "тимчасовим завданням", оскільки альтернатива означала б "поглинання" соціалістів Демпартією.

Раніше Санду заявила, що хоче перейняти досвід колег із Києва зі створення спеціального антикорупційного суду та антикорупційного бюро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.