Клімкін: саміт Україна-ЄС краще було би провести в кінці року

Понеділок, 8 липня 2019, 11:32

Глава МЗС України Павло Клімкін, який перебуває у "політичній відпустці" після конфлікту з президентом, вважає, що саміт Україна-ЄС варто було проводити не у липні, а в кінці року.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У Києві відбудеться саміт Україна-ЄС

"Я б взагалі зробив саміт наприкінці року. Тоді б це було знайомство з новим керівництвом. І водночас це було б гасіння пожеж з енергетичних питань", - зазначив Клімкін на своїй сторінці у Facebook.

Міністр нагадав, що каденція чинних керівників ЄС – Дональда Туска та Жана-Клода Юнкера, які прибули для участі в саміті – добігає завершення, а тому це "не дуже добре для ухвалення стратегічних рішень".

"Проте так чи інакше чесна розмова нам вкрай необхідна. Замість тієї міфології, яка, на жаль, досі в багатьох в головах в Україні", - додав він.

Зустріч Гройсмана з Могеріні скасували

Клімкін також підкреслив, що разом з цим самітом йде епоха Туска та Юнкера, які "на емоційному рівні відчули Майдан"

"Вони серцем сприйняли наше прагнення до Європи як до свободи. І тому вони розуміють, чому ми ніколи не здамося в боротьбі з російською агресією. За це їм варто подякувати. З наступниками доведеться працювати більше розумом, а не серцем", - зазначив Клімкін.

8 липня у Києві відбудеться 21-й саміт Україна – Європейський Союз. За підсумками саміту Україна-ЄС буде підписано 5 двосторонніх документів, включаючи угоду про допомогу Приазов’ю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.