ЄС запевнив у збереженні санкцій проти Росії - Зеленський

Понеділок, 8 липня 2019, 17:09

Керівники Європейського союзу запевнили у подальшій підтримці України та продовженні санкцій проти Росії за анексію Криму і агресію на Донбасі

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС.

"Я радий був почути від європейських друзів, що їх позиції щодо Російської Федерації залишається чіткою та незмінною: секторальні та кримські санкції будуть продовжені на наступні 12 та 6 місяців відповідно", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що санкційна політика – це останній цивілізований інструмент для настання миру. "Вона має продовжуватись до повного виконання Мінських домовленостей, відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - додав Зеленський.

Президент Європейської ради Дональд Туск під час свого виступу підтвердив, що ЄС і надалі підтримуватиме територіальну цілісність і суверенітет України.

"Ми не визнавали і не визнаємо незаконну анексію Криму і Севастополя Росією. Всього кілька днів тому ЄС одностайно продовжив санкції проти РФ ще на 6 місяців. Санкції будуть залишатися до повної імплементації Мінських угод", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.