RT i Sputnik не допустили на конференцію в Британії: поширюють дезінформацію

Вівторок, 9 липня 2019, 12:46

Російським пропагандистським новинним агенціям RT та Sputnik заборонили відвідати конференцію з питань свободи медіа в Лондоні за їхню активну роль в поширенні дезінформації.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на BBC.

Близько 60 міністрів і 1000 журналістів та представників громадянського суспільства повинні бути присутніми на конференції цього тижня.  Але міністерство закордонних справ Великої Британії відмовило в акредитації RT та Sputnik.

Литва заборонила в’їзд шеф-редактору пропагандистського агентства Sputnik

Речниця Міністерства закордонних справ, яке організовує конференцію, пояснила, що російські агенції не акредитували через їх  "активну роль в поширенні дезінформації".

" У той час як неможливо задовольнити всі запити на акредитацію, журналісти з усього світу беруть участь у конференції, в тому числі з Росії", - додала вона.

Російське посольство заявило, що звернулося до Міністерства закордонних справ зі скаргою на це рішення, звинувативши Велику Британію в "багатомісячній наклепницькій кампанії" проти RT.

"Потрібна особлива форма лицемірства, щоб відстоювати свободу преси, водночас забороняючи незручні голоси і зводячи наклеп на альтернативні ЗМІ", - заявила у своїй заяві RT.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.