Президентка Грузії закликала Росію не йти на ескалацію конфлікту

Вівторок, 9 липня 2019, 13:51

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі закликала керівництво Росії не відповідати на "провокації радикальних сил" у Грузії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Грузия Online".

"Я закликаю керівництво Росії не піддаватися на ескалацію. Буде парадокс, якщо сусідня країна відповість на провокування, розпочате, за її ж характеристкою, "радикальними силами", і цим сприятиме деструктивним цілям. Також хочу наголосити й на тому, що наша мирна політика є єдиним шляхом для збереження стабільності в країні і регіоні", - сказала вона.

Грузія: поліція очистила територію під парламентом від гомофобів

"Звертаюся до наших громадян, що мешкають в Росії, я - ваш президент, і ваше благополуччя дуже важливе для нас. Я знаю, що уряд зробить все, що можна зробити в даній ситуації, щоб ви продовжували жити мирно і стабільно", - додала Зурабішвілі.

Вона також звернулася до гостей країни: "Грузія історично є символом толерантності і ми не допустимо, щоб ця традиція була порушена. Навіть в найбільш напружені для країни періоди не відбувалося жодного інциденту, який би створював загрозу іноземним громадянам, які мешкають в Грузії, або гостям, і так буде продовжуватися".

Державна дума РФ на пленарному засіданні у вівторок, 9 липня, ухвалила постанову "Про можливі додаткові економічні заходи у зв'язку з антиросійськими провокаціями в Грузії".

Телеведучий Гіоргій Габунія нецензурно висловився на адресу російського президента в прямому ефірі 7 липня. Його дії засудили президент і прем'єр-міністр Грузії Саломе Зурабішвілі і Мамука Бахтадзе, а також російське МЗС і прессекретар Путіна Дмитрій Пєсков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.