Литва отримала нові бронетранспортери від Німеччини

фото
Вівторок, 9 липня 2019, 17:16

Литва отримала перші дві з 88 бойових машин Vilkas, виготовлених німецьким виробником для Збройних сил балтійської країни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві на сайті Міноборони Литви.

"Це один з наймасштабніших проектів модернізації Литовських Збройних Сил за останні роки, він допоможе забезпечити безпеку Литви на кілька десятиліть", - заявив міністр оборони Литви Реймундас Каробліс.

 

Vilkas виготовлені німецьким виробником ARTEC відповідно до вимог Збройних Сил Литви. Транспортні засоби мають відокремлену башту ізраїльського виробництва, американські 30-мм гармати МК-44С, а також ізраїльські протитанкові ракети Spike LR та інше інтегроване спеціалізоване обладнання та електронні системи.

"Бронетранспортери М133, якими ми користувалися, можуть лише доставити війська на поле бою і забезпечити вогневу підтримку. Тодія як Vilkas можуть не тільки швидко і безпечно перевозить солдатів, але й вступати в бій, ефективно нейтралізуючи броньовані і неброньовані цілі на відстані до 4 кілометрів", - пояснили в Міноборони Литви.

Відповідно до контракту вартістю 385,6 млн. євро, який був укладений у 2016 році, всі 88 бойових машин будуть передані Литві до кінця 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.