Будівництво терміналу "Турецького потоку" завершене на 95%

Середа, 14 серпня 2019, 11:50

Будівництво приймального терміналу газопроводу "Турецький потік" (TurkStream) в районі населеного пункту Киїкей в турецькій провінції Киркларелі, завершене на 95 відсотків. 

Про це заявили в проєктній компанії TürkAkım, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

"Будівельні роботи просуваються відповідно до графіка. Очікується, що транспортування газу по трубопроводу розпочнеться наприкінці 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Газопровід "Турецький потік" транспортуватиме російський природний газ по трубах, прокладених по дну Чорного моря до Туреччини і Європи.

По морському дну проходять дві нитки протяжністю 930 кілометрів, потужність прокачування кожної з яких - 15,75 мільярда кубометрів.

Дешевше за російський: коли і чому купувати газ в ЄС буде вигідніше

Перша нитка "Турецького потоку" призначена для постачання турецького ринку, друга - для країн Південної та Південно-Східної Європи. Серед потенційних ринків "Газпром" розглядає Грецію, Італію, Болгарію, Сербію і Угорщину. 

Проєкт на 1,4 млрд євро може посилити залежність ЄС від газу та підірвати українську безпеку, побоюються дипломати ЄС і США. 

Прем'єр-міністр РФ Дмитрій Медведєв заявив, що рішення про продовження газопроводу "Турецький потік" на Болгарію, Сербію і Угорщину може бути прийняте тільки при отриманні твердих гарантій того, що Євросоюз не перешкоджатиме постачанню газу за цим маршрутом.

Росія також вимагає гарантій ЄС для приєднання Греції до "Турецького потоку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.