Поліція Британії заявила про ще одну жертву отруєння в Солсбері

Четвер, 15 серпня 2019, 16:26

Більш ніж за рік після гучного отруєння у британському Солсбері Скотленд-Ярд повідомив про четверту жертву у зв’язку з інцидентом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Evening Standard.

У поліції заявили, що офіцер поліції Вілтшира піддався впливу невеликої кількості смертоносного нервового агента. Після отримання "належної медичної допомоги" співробітник, який не був названий, незабаром після цього повернувся на роботу.

Отруєння в Солсбері: Трамп погодив другий пакет санкцій щодо РФ – ЗМІ

Офіцер брав участь в операції британських сил, яка проводилась у відповідь на отруєння колишнього подвійного агента РФ Сергєя Скрипаля і його доньки Юлії в березні минулого року. Відразу після участі в операції у поліцейського взяли зразки крові, однак тільки тепер вдалось підтвердити, що у взятому зразку був виявлений "Новічок".

"Судово-медична експертиза була проведена в рамках триваючого розслідування, яке було безпрецедентним за своєю складністю і масштабом та до якого залучені тисячі зразків. Співробітники продовжують тісно співпрацювати з вченими та експертами, щоб ретельно і методично проаналізувати та вивчити наявні у нас докази", - заявив Скотленд-Ярд.

Солсбері назвали найкращим для життя у Британії

"Офіцер був проінформований і продовжує отримувати підтримку від Вілтширській поліції разом з іншими офіцерами та співробітниками, які постраждали від подій в Солсбері і Еймсбері минулого року".

Окрім Сергєя та Юлії Скрипалів в результаті отруєння 4 березня минулого року постраждав також сержант поліції. Вони опинилися у критичному стані.

Лондон стверджує, що замах на Скрипалів організував Кремль, і поклав відповідальність за подію особисто на президента Росії Владіміра Путіна. Москва звинувачення відкидає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.