США і Румунія заявили про опозицію "Північному потоку-2"

Середа, 21 серпня 2019, 09:22

Президенти США та Румунії у спільній заяві виступили проти проєкту "Північний потік-2", який повинен транспортувати природній газ з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у спільній заяві обох президентів за підсумками зустрічі у Білому домі у вівторок, 20 серпня.

"США та Румунія визнають, що енергетична безпека є національною безпекою. Ми наголошуємо на нашій опозиції "Північному потоку-2" та іншим проєктам, які роблять наших союзників і партнерів енергетично залежними від Росії", - йдеться в спільній заяві, поширеній Білим домом.

Газпром: "Північний потік-2" збудовано на 73,6%

"Ресурси природного газу Румунії потенційно дають змогу нарощувати добробут наших країн і підвищувати енергетичну безпеку Європи", - наголосили президенти, пообіцявши розглянути питання про участь США в поліпшенні інвестиційного клімату в Румунії в інтересах обох держав.

"Ми також наполегливо закликаємо наші галузі тісно співпрацювати для підтримки цілей цивільної ядерної енергетики Румунії", - йдеться у заяві.

Проєкт "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

За планом газопровід хочуть запустити наприкінці 2019 року.

Литва і Німеччина: "Північний потік-2" має враховувати інтерес України

Як повідомлялося, вимоги Данії можуть відкласти "Північний потік-2" на 8 місяців і коштувати 660 млн євро.

31 липня комітет Сенату з міжнародних справ схвалив законопроєкт, який має накласти санкції щодо компаній та осіб, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: