Макрон висварив президента Бразилії за коментар про дружину

Вівторок, 27 серпня 2019, 10:28

Президент Франції Еммануель Макрон розкритикував президента Бразилії Жаїра Болсонару за "надзвичайно грубу" образу його дружини Бріжит у коментарі на Facebook

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFI.

Пожежі в лісах Амазонії і саміт G7: президент Бразилії накинувся на Макрона зі звинуваченнями

Коментар Макрона з'явився на тлі завершенням саміту G7 в Біарріці й того, як Франція чинила тиск на Бразилію, аби вона активніше боролася з пожежами в лісах Амазонії.

"Він зробив кілька надзвичайно грубих коментарів про мою дружину", - заявив Макрон на пресконференції в понеділок. "Це сумно. Це сумно для нього передусім, але також це сумно для бразильців. Я дуже люблю і поважаю бразильців, і я сподіваюся, що дуже скоро у них буде президент, який поводитиметься як належить", - сказав президент Франції.

Зокрема, у коментарі до відео про гасіння пожеж, розміщеному на Facebook-сторінці Болсонару, один з користувачів опублікував фотографії двох президентів з їхніми дружинами. "Тепер ви розумієте, чому Макрон переслідує Болсонару?" - написано поруч із колажем, який порівнює 66-річну Бріджит Макрон і 37-річну Мішель Болсонару.

ЄС погрожує Бразилії відкласти угоду про вільну торгівлю через пожежі тропічних лісів

На припущення коментатора про те, що ворожнеча була викликана "ревнощами з боку Макрона", Болсонару відповів: "Не принижуй цього хлопця. LOL".

На питання AFP, чи відчуває Болсонару відповідальність за цей пост, представник адміністрації президента Бразилії відповів, що у нього немає коментарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.