ЄСПЛ зобов’язав Росію виплатити 34 тисячі євро родичам Магнітського

Вівторок, 27 серпня 2019, 12:52

Європейський суд з прав людини визнав Росію винною у порушенні кількох статей Європейської конвенції з прав людини і зобов’язав Москву виплатити 34 тисячі євро родичам аудитора Сергея Магнітського, який помер у закладі досудового утримання.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на рішення суду.

Зокрема, ЄСПЛ визнав РФ винною у порушенні матеріально-процесуальних положень статті 2 (право на життя) Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод Конвенції про права людини,  порушення статті 3 (заборона жорстокого поводження) у зв'язку з умовами утримання Магнітського; порушенні статті 3 у зв'язку з жорстоким поводженням щодо Магнітського з боку тюремних наглядачів; порушення пункту 3 статті 5 (право на свободу і безпеку) внаслідок тривалості його утримання під вартою, а також порушенні статті 6 §§ 1 і 2 (право на справедливий судовий розгляд і презумпцію невинності).

Суд відхилив скаргу заявників на арешт і утримання під вартою Магнітського необґрунтованими.

ЄСПЛ присудив виплатити родичам покійного аудитора 34 тис. євро для відшкодування моральних збитків.

Британія обіцяє застосувати "поправку Магнітського" щодо санкцій після Brexit

Сергей Магнітський розкрив фінансові махінації російських посадових осіб і громадян, в результаті яких було присвоєно 260 млн доларів з грошей платників податків. Магнітський був затриманий, провів 358 днів в ув'язненні і був підданий тортурам, а потім помер у в'язниці.

Низка країн у результаті запровадили так звані "закони Магнітського" щодо заборон в’їзду іноземцям, пов'язаним з великомасштабною корупцією, відмиванням грошей або порушеннями прав людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: