Прикордонні сили ЄС причетні до жорстокого поводження з мігрантами - ЗМІ

Понеділок, 5 серпня 2019, 12:01

Німецькі і британські ЗМІ опублікували звіт організації Returns Network, в якому йдеться про те, що співробітники прикордонного агентства Євросоюзу Frontex причетні до порушень прав людини і жорсткого поводження з мігрантами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Згідно з даними звіту, співробітники Frontex не тільки закривали очі на насильство щодо переміщених осіб з боку представників національних прикордонних служб на зовнішньому кордоні ЄС, а й самі часто поводилися з біженцями нелюдяно.

Посилаючись на внутрішні документи Frontex, організація Returns Network повідомила, що прикордонники використовували гумові кийки і балончики з перцевим газом проти біженців, і переслідували їх в лісах зі службовими собаками.

Мережа встановила, що особливо жорстоко поводилися з біженцями прикордонники в Греції, Болгарії та Угорщини. У Frontex знали про це, але просто закрили справи.

Нагадаємо, Європейська комісія висунула пропозицію про зміцнення  агентства Frontex, штаб-квартира якого знаходиться у Варшаві.

План передбачає збільшення кількості прикордонників до 10 тисяч до 2020 року і має допомогти блоку краще регулювати приплив мігрантів.

Але деякі країни південної та східної Європи висловили занепокоєння тим, що розширення ролі Frontex зменшить їх суверенітет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.