Компанія, що збудувала "Титанік", на межі зникнення

Понеділок, 5 серпня 2019, 16:59

У північноірландській компанії Harland and Wolff, яка побудувала лайнер "Титанік", вводять тимчасову адміністрацію через скрутне фінансове становище.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

За словами представника белфастської верфі, тимчасовим адміністратором Harland and Wolff стане компанія BDO. У вівторок суднобудівельна компанія сповістить суд про свою неплатоспроможність. Цей крок може означати кінець для легендарної фірми.

Прем’єр Італії порівняв ЄС з оркестром на "Титаніку"

Harland and Wolff ризикує збанкрутувати після того, як її норвезька материнська компанія, Dolphin Drilling, не змогла знайти покупця. Профспілки виступають за націоналізацію компанії.  

Раніше джерела в профспілці повідомили, що співробітники Harland and Wolff отримали повідомлення про звільнення, в яких говорилося, що бізнес припинить роботу в понеділок увечері.

Верф прославилася тим, що побудувала лайнер "Титанік", який затонув під час своєї першої  трансатлантичної подорожі в 1912 році після зіткнення з айсбергом.

Компанія була одним з ключових промислових виробників у Великій Британії під час Другої світової війни. Її масивні жовті крани, Самсон і Голіаф, вважаються визначними пам'ятками Белфаста.

Колись у компанії працювали 30 тисяч осіб, а зараз — всього 125.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.