Влада французького острова Мон-Сен-Мішель обмежила використання води туристами

Середа, 7 серпня 2019, 15:33

Мер французького муніципалітету Мон-Сен-Мішель з розташованим у ньому всесвітньо відомим абатством перекрив воду для туристів, які після прогулянки босоніж раніше могли мити ноги у спеціальних ванночках.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Franceinfo.

Тисячі туристів щороку проходять пішки затокою Мон-Сен-Мішель. Досі всі пілігрими і звичайні туристи могли почистити свої ноги від піску в спеціальних ванночках, встановлених для цих цілей муніципальною владою біля підніжжя скелі, на якій розташоване абатство.

Однак через посуху керівництво префектури віддало розпорядження муніципалітетам скоротити споживання  води. Мер Мон-Сен-Мішель вирішив зробити це за рахунок туристів, перекривши водопостачання цих ванночок.

"У нас немає природної води для миття ніг, це питна вода. Вона дорога і коштує 30 тисяч євро", - сказав мер Ян Галтон.

Туристів оштрафували і вигнали з Венеції за приготування кави біля мосту

За його словами, ноги можна помити і в річці.

"Мільйони літрів води витрачаються на миття ніг, тому ми просимо туристів мити ноги прямо у річці Кеснон і таким чином пісок повернеться до моря" - зазначив мер.

Як повідомлялося, іспанська поліція намагається встановити вандалів, які навмисно обмальовують взяті на прокат автомобілі на острові Майорка, протестуючи таким чином проти напливу туристів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: