"Ксенофобія і огида": в Європі критикують нову назву посади єврокомісара з міграції

Середа, 11 вересня 2019, 13:59

Майбутню президентку Європейської комісії Урсулу  фон дер Ляєн звинуватили у створенні нової посади з ксенофобським підтекстом.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DW.

Фон дер Ляєн перейменували низку посад у новій Єврокомісії, яка почне роботу з 1 листопада, щоб зробити їх менш офіційними та більш орієнтованими на поставлені завдання.

Фон дер Ляєн оголосила перелік членів нової Єврокомісії

Зокрема, посада єврокомісара з питань міграції внутрішніх справ та громадянства матиме назву "Захист Європейського способу життя". Нову назву швидко розкритикували представники неурядових організацій, політики і звичайні користувачі соціальних мережах.

"Створення портфеля "Захист європейського способу життя" у відповідь на "законні побоювання та занепокоєння щодо впливу нерегулярної міграції" є цілком помилковим і ганебним", - написала у Twitter євродепутатка з Нідерландів Софі ін 'т Велд, закликавши скасувати цю назву до затвердження складу комісії в Європарламенті.

Німецька євродепутатка Ска Келлер, яка очолює групу партії "Зелені" в Європарламенті, висловила стурбованість тим, що нова посада передбачає "протиріччя між підтримкою біженців та європейськими цінностями".

Французький євродепутат Демієн Кареме заявив, що нова назва - "гидота". "Вона виглядає досить красиво, але коли хтось усвідомлює, що це означає, що людина буде відповідальна за міграцію, інтеграцію та безпеку, то це абсолютно огидно", - додав Кареме.

Керівник офісу європейських інституцій Amnesty International Ева Гедді заявила: "Поєднання міграції з безпекою у портфелі Уповноваженого з питань захисту нашого європейського способу життя ризикує надіслати тривожне повідомлення".

Єврокомісар Орбана: чим загрожує Україні новий керівник політики сусідства ЄС

Нову посада має отримати грек Маргаритіс Схінас, який тривалий час працює в Єврокомісії.

Офіс фон дер Ляєн відповів на критику, вказавши, що назва портфеля містилася в публічних стратегічних документах з липня, і що метою офісу була координація транскордонного розвитку та боротьба з тероризмом, а також захист цінностей і демократія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: