ВР схвалила за основу один з ключових законів для "промислового безвізу" з ЄС

Середа, 11 вересня 2019, 15:43

Верховна рада проголосувала в першому читанні за проєкт закону №1068 про внесення змін до законодавчих актів у зв'язку з прийняттям закону "Про стандартизацію", що встановлює перехід на добровільне застосування національних стандартів.

"За" проголосували 286 народних депутатів за необхідних 226 голосів, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Це завершення реформи технічного регулювання, яка розпочалася в 2014 році. Законопроєкт остаточно закріплює добровільність застосування (національних. - ІФ) стандартів на території України. При цьому хочу наголосити: всі вимоги щодо безпеки і здоров'я громадян повністю регулюються технічними регламентами", - сказала заступниця голови комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, представляючи законопроєкт у парламенті.

Кулеба у Брюсселі заявив про зацікавленість України в економічній інтеграції з ЄС

Народні депутати також підтримали скорочену процедуру розгляду законопроєкту до другого читання.

"Мало хто помітив, що сьогодні Рада у першому читанні проголосувала цей вистражданий закон (внесла депутат "Слуги народу"). А він є одним з ключових для отримання Україною "промислового безвізу" з ЄС. Це реальна євроінтеграція і нові можливості для українських виробників нехарчової продукції в ЄС", - прокоментував віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

В уряді раніше заявили, що "промисловий безвіз" з ЄС можливий вже у 2020 році.

Читайте також: Євроінтеграція де-факто: що залишилося зробити Україні для впровадження УА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.