У МЗС пояснили, коли продовжиться денонсація угод із РФ

Четвер, 12 вересня 2019, 16:30

Київ не припиняв роботу з розірвання двосторонніх договорів із Росією, заявило МЗС України, коментуючи інформацію російських ЗМІ про сповільнення процесу денонсації таких договорів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Радіо Свобода". 

За даними МЗС, така ж робота ведеться і щодо відносин України зі Співдружністю незалежних держав.

"Робота з глибокої інвентаризації та приведення договірно-правової бази з Російською та СНД у відповідність до сучасних національних інтересів України не припинялася", – заявили у МЗС.

Тривалість процесу перегляду договірної бази Києва з Москвою та СНД пояснюють кількома чинниками – серед них "необхідність дотримання всіх процедур, передбачених цими угодами для їх припинення, та процес формування органів державної влади після президентських та парламентських виборів в Україні".

У МЗС прокоментували "борг" України перед СНД

Після виборів склад уряду оновився – зокрема на посаді міністра закордонних справ Павла Клімкіна заступив Вадим Пристайко.

"Після завершення процесу формування нового керівництва усіх причетних державних установ, інвентаризацію договірно-правової бази з Російською Федерацією і СНД та припинення чинності тих угод, які більше не відповідають інтересам України, буде продовжено", – кажуть у МЗС.

Договір про дружбу між Росією та Україною припинив дію 1 квітня 2019 року.

11 вересня 2019 року російське видання "Комерсант" поширило інформацію, що Київ призупинив процедуру денонсації двосторонніх угод із Москвою. Окремі співрозмовники видання припускали, що це пов’язано зі зміною влади в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.