Прем’єр Британії вважає можливим укласти угоду про Brexit у найближчі тижні

Понеділок, 16 вересня 2019, 09:28

Прем'єр Британії Борис Джонсон напередодні першої на посту зустрічі з керівництвом інституцій ЄС заявив про реальну можливість укладення угоди про Brexitв найближчі тижні.

Про це він написав у своїй колонці для Daily Telegraph, повідомляє "Європейська правда".

"Якщо ми зможемо домогтися достатнього прогресу в найближчі кілька днів, я маю намір прибути на цей важливий саміт 17 жовтня і завершити угоду, яка буде захищати інтереси бізнесу і громадян по обидва боки каналу і по обидві сторони кордону в Ірландії" - заявив Джонсон.

"Я палко вірю, що ми можемо це зробити, і я вважаю, що така угода відповідатиме інтересам не тільки Британії, але і наших європейських друзів", – додав він.

Прем'єр також звинуватив депутатів у тому, що їх дії "роблять будь-яку угоду про Brexit важко досяжною", заявивши, що їх тактика затримки створює враження, що "Британія більше не може або не має наміру виходити 31 жовтня".

"Це хибне враження. Ми вийдемо в цей день, з угодою чи без неї", - підкреслив Джонсон.

Прем’єр Британії має намір порушити закон заради Brexit - ЗМІ

У понеділок Борис Джонсон зустрічається з президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером і головним переговірником ЄС з Brexit Мішелем Барньє в Люксембурзі для перших переговорів з моменту вступу на посаду прем'єр-міністра в липні.

Його попередниця Тереза Мей за три роки переговорів так і не змогла досягти угоди між Брюсселем і парламентом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: