Словаччина підтримує санкції проти РФ до виконання Мінських угод

Понеділок, 16 вересня 2019, 13:48

Президент Словаччини Зузана Чапутова закликала до підтримки європейських санкцій проти РФ до виконання Мінських домовленостей.

Про це вона сказала на спільній пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Словаччина відповідно до позиції Європейського Союзу продовжує підтримувати санкції проти Росії, поки не будуть виконані Мінські угоди і Україна не відновить контроль над своєю територією", - сказала Чапутова.

Вона зазначила, що 5 років тому Україна заявила про прагнення до європейських цінностей, і тому потрібно, щоб це рішення поважалося з боку ЄС.

"Я хочу запевнити українських громадян, що Словаччина і надалі буде підтримувати Україну на шляху реформ і на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції", - сказала вона.

Нагадаємо, Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти осіб і компаній за дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на пів року, до 15 березня 2020 року.

Читайте також: "Братислава відкриває вікно можливостей: що означає візит президента Чапутової до Києва".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: