Депутат Орбана закликає до "нового трансільванізму" у союзі з Румунією і Угорщиною

Вівторок, 24 вересня 2019, 09:48

Угорська меншина в румунській Трансільванії потребує "нового трансільванізму", заснованого на її союзі як з румунським, так і з угорським урядами, проти "глобалістського мейнстріму".

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Hirado, про це заявив голова комітету із закордонних справ угорського парламенту Жолт Немет, депутат від партії влади Фідес.

"Якщо Трансільванія хоче вижити, вона повинна організувати і підтримувати ці альянси. Ось чому трансільванський союз з Бухарестом і Будапештом лежить в основі нового трансільванізму", - сказав Немет.

Між Угорщиною і Румунією вибухнув скандал через сутички на військовому цвинтарі

Виступаючи на конгресі депутатів Трансільванської угорської народної партії, він заявив, що національні держави та національні регіони повинні співпрацювати задля збереження своєї національної ідентичності.

Угорщина стабільна, а її міжнародна вага зростає, і угорські громади можуть "покладатися на неї як на сильну країну-матір", зазначив Немет.

Як відомо, Будапешт продовжує заохочувати угорців Румунії боротися за національну автономію. Права 1,2 млн етнічних угорців у Румунії, зокрема близько 700 тисяч секеїв у східній Трансільванії, десятиліттями перебувають у центрі політичної ворожнечі між двома країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.