Зеленський на Генасамблеї ООН зустрівся з прем'єрами Швеції і Чехії

фото
Середа, 25 вересня 2019, 09:22

У рамках участі в роботі 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем та главою уряду Швеції Стефаном Львеном.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві прес-служби Зеленського.

"Глава держави відзначив послідовну та потужну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України з боку Чехії. Він також висловив чеській стороні вдячність за гуманітарну та фінансову допомогу", - зазначають у президента України.

Президент Чехії пообіцяв русинам обговорити їхні питання із Зеленським

Окрему увагу сторони приділили стану і перспективам розвитку торговельно-економічної та інвестиційної співпраці.

"Президент України відзначив позитивну динаміку двосторонньої торгівлі й запросив чеські компанії активно освоювати український ринок. Співрозмовники наголосили на взаємній налаштованості на активізацію політичного діалогу між двома країнами. Володимир Зеленський запросив главу уряду Чеської Республіки відвідати Україну з візитом", - йдеться у повідомленні.

У Бабіша зазначили, що він привітав Зеленського з перемогою на виборах президента та парламенту. "Це була дуже дружня зустріч. Ми говорили про вплив Вишеградської четвірки в межах ЄС. Я запросив президента до Праги, де він міг би зустрітися з прем'єрами V4 ", - сказав він.

Також на полях Генеральної асамблеї ООН президент України зустрівся з прем’єр-міністром Швеції.

"Глава держави подякував прем’єр-міністру за всебічну підтримку України, зокрема, за підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої країни. Сторони обговорили перспективи перемовин щодо Донбасу", - розповіли у Зеленського.

"Ми не готові чекати ще 5 років, щоб переговори у Мінську дали результат", – наголосив президент.

Зеленський також відзначив важливість Швеції як партнера для нашої країни, зокрема у торговельній сфері.

Він закликав Стефана Льовена "сприяти збільшенню шведських інвестицій в економіку України, серед іншого – в енергоефективність, переробку сміття тощо".

 

Напередодні в кулуарах 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН президент України Володимир Зеленський також провів зустріч з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте та генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.