В Литві заявили про прибуття більше 500 американських військових

Середа, 25 вересня 2019, 15:51

В Литву на півроку прибувають понад 500 військовослужбовців Сухопутних військ США.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

Батальйон військовослужбовців США буде розміщений на військовому полігоні в Пабраде до весни наступного року.

Військові привезли з собою і свою важку техніку: 30 танків Abrams, 25 бойових машин піхоти Bradley, 70 колісних транспортних засобів.

За словами міністра оборони Раймундаса Каробліса, ця ротація американців доводить, що Литві вдалося добитися довгострокової військової присутності США.

Литва отримала нові бронетранспортери від Німеччини

"Ми послідовно і терпляче домагалися довгострокової військової присутності США в Литві і всьому регіоні. Тому прибуття армійського батальйону США на тривалий період – добра і очікувана звістка, результат наших тривалих зусиль та інвестицій. Сили США - виключно важливий фактор стримування, тому вони сприятимуть зусиллям НАТО в Балтійському регіоні",- сказав міністр.

Американці співпрацюватимуть з литовськими військовими, обмінюватимуться досвідом при реалізації проєкту механізації сухопутних сил Литви.

По роті американських військових в кожній з країн Балтії було розміщено після анексії Криму в 2014 році і до осені 2017 року, потім вони були відведені, так як у Литві, Латвії та Естонії були дислоковані міжнародні батальйони НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: