У ПАРЄ заявили, що Цемах повинен співпрацювати зі слідчими MH17

Понеділок, 9 вересня 2019, 19:49

Голова Комітету з правових питань Парламентської асамблеї Ради Європи Сунна Аверсдоттір наполягає, що переданий Україною Москві Володимир Цемах, "підозрювана особа" у справі збиття літака рейсу MH17, повинен залишатися доступним для нідерландських органів, які розслідують цю справу. 

Відповідна заява є у розпорядженні "Європейської правди".

Аверсдоттір вітає обмін полоненими між Україною та РФ, але підкреслює: "Той факт, що Україна дозволила пану Цемаху поїхати до Росії не означає, що йому більше не потрібно співпрацювати у розслідуванні цієї жахливої ​​події. Росія є державою-членом Ради Європи і як така юридично зобов'язана боротися з безкарністю".

Справа МН17: у Меркель оцінили видачу Цемаха Росії



"Я хотіла би додати, що на початку жовтня комітет, який я очолюю, призначить доповідача, який мав би змогу оцінити прогрес, досягнутий у розслідуванні цієї трагедії, та притягненні до відповідальності винних", - додала вона.

Раніше глава МЗС Нідерландів Стефан Блок у листі до парламенту заявив, що Нідерланди змогли допитати колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха у справі МН17 і просили Україну не видавати його Росії.

Читайте також: "Тріумф Зеленського чи перемога Путіна: що побачили західні ЗМІ в обміні полоненими".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.