Угорщина запропонувала нового кандидата в Єврокомісію

Вівторок, 1 жовтня 2019, 12:56

Уряд Угорщини запропонував кандидатуру кар'єрного дипломата Олівера Вaргейі на посаду єврокомісара замість Ласло Трочані, якого не затвердили в Європарламенті.

Як повідомляє "Європейська правда", про це оголосив речник угорського уряду Золтан Ковач.

"Прем'єр-міністр Віктор Орбан висунув кандидатуру посла Угорщини в ЄС Олівера Вaргейі на посаду єврокомісара. Його висунення відбулося після голосуванням Комітету Європарламенту з правових питань, який відхилив першого кандидата", - написав Ковач.

Варгейі ретвінув цей допис, написавши, що для нього "велика честь і привілей бути угорським кандидатом в Єврокомісію".

Нагадаємо, 30 вересня комітет Європарламенту підтвердив рішення про те, що конфлікти інтересів угорського та румунського кандидатів у єврокомісари є несумісними з посадою.

Затвердження комітетом є необхідною умовою проведення подальших парламентських слухань. Правила ЄС визначають, що без згоди комітету процедура підтвердження призначення кандидата на посаду комісара призупинена.

Трочані був міністром юстиції уряду Віктора Орбана з 2014 року до його обрання до Європарламенту цьогоріч. Як міністр юстиції він вніс кілька законів, які спричинили судові позови Європейської комісії проти Угорщини.

Читайте також – "Поразка Орбана: як Угорщину змусили змінити комісара, відповідального за Україну"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.