Зеленський обіцяє на "нормандській зустрічі" запитати Путіна про Крим

Четвер, 10 жовтня 2019, 16:32

Президент Володимир Зеленський заявив, що планує підняти питання анексії Криму на майбутній зустрічі в "нормандському форматі" та почути відповідь Російської Федерації.  

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це Зеленський розповів журналістам під час пресмарафону в Києві у четвер.

Зеленський зазначив, що йому дуже не подобається те, що "про Крим навіть в Мінську ніхто не говорив", і в нормандському форматі "в принципі теж не вирішувалось це питання".

МЗС закликає ПАРЄ посилити тиск на РФ для припинення порушення прав людини в Криму

"Але Мінськ зовсім не стосується Криму, на жаль. Тому якимось чином ми повинні, не виходячи з Мінська, не виходячи з нормандського формату, повернути питання Криму", - сказав він.

"З приводу Криму я обов'язково на зустрічі в нормандському форматі поставлю це питання. Тому що я жодного разу не чув відповіді лідерів. Так, нас всі підтримують. Так, санкційна політика Німеччини, Франції... Ніхто не бачить, як Крим може повернутися до нас. Потрібно ставити це питання і почути відповідь від Російської Федерації", - додав Зеленський.

Він висловив розчарування, що за останні 5 років питання повернення Криму стало непріоритетним, і підкреслив, що санкції з РФ не можна знімати, поки це питання не буде вирішено.

Комітет ПАРЄ переніс затвердження звіту по Криму, готові вислухати Меджліс

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель раніше заявила, що передумови для саміту "нормандської четвірки" створені і він відбудеться у Парижі.

Дата зустрічі станом на сьогодні ще не визначена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.