У Берліні пропонують призначити відповідального за боротьбу із самотністю

П'ятниця, 18 жовтня 2019, 16:52

Берлінське відділення Християнської демократичної партії канцлерки Ангели Меркель ініціює запровадження у німецькій столиці посади уповноваженого з питань самотності.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

Кожне друге домашнє господарство у Берліні складається з однієї людини. Існують гарячі лінії для літніх людей, професійно організовані вечірки і групи самодопомоги в Facebook. Проте в ХДС вважають, цього недостатньо.

Європейці дедалі частіше обирають жити на самоті і без дітей

"Для того, щоб все координувати, потрібен штатний співробітник", - сказав офіційний представник ХДС Майк Пенн, пояснивши, що волонтерської роботи мало для боротьби з проблемою самотності у місті.

Згідно з повідомленням берлінської щоденної газети Tagesspiegel за 2018 рік, в минулому році 1300 осіб займалися волонтерською роботою по боротьбі з самотністю.

У тому ж повідомленні йдеться, що щонайменше 300 осіб на рік помирають в своїх квартирах самотніми і непоміченими. Іноді про їх смерть дізнаються за тижні. У пресі і соцмережах Берлін отримав прізвисько "Столиця самотності".

Опитування, проведене урядом в травні, показало, що з 2011 по 2017 рік кількість німців у віці від 45 до 84 років, які повідомили, що іноді відчували себе дуже самотньо, зросла на 15%.

У деяких вікових групах ця кількість зросла на 59%. Щонайменше кожен четвертий підліток іноді повідомляв про почуття самотності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: