В Іспанії розслідують купівлю мережі супермаркетів близьким до Кремля олігархом

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 12:34

Головний кримінальний суд Іспанії почав розслідування того, як російський олігарх Михаїл Фрідман штучно знизив ціну акцій мережі супермаркетів Dia перед її купівлею.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Дружній Кремлю олігарх з'явився у суді в Мадриді в понеділок в рамках окремої аналогічної справи щодо заниження вартості і поглинання іншої іспанської фірми Zed Worldwide.  

Він заперечує всі звинувачення у цій справі.

Слідчий суддя при Національному суді Іспанії "почав розслідування скарги" проти Фрідмана і його Люксембурзької інвестиційної компанії LetterOne "у зв'язку з її придбанням Dia".

США наклали санкції на активи близького до Путіна олігарха

У травні LetterOne придбала контрольний пакет акцій мережі супермаркетів після запеклої суперечки з її попереднім керівництвом, оскільки ціна акцій фірми впала.

Суддя розслідує твердження, зроблені в анонімній скарзі, що LetterOne "підтримувала підвищену фінансову напруженість, щоб знизити ціну акцій, поки їй не вдалося купити компанію".

Верховний суд Іспанії у вересні дав Національному суду мандат на розслідування цієї справи, яка, за його словами, може являти собою злочин "маніпулювання ринком" і може мати серйозні наслідки для економіки Іспанії з урахуванням розміру мережі супермаркетів.

Олігарх, який, як повідомляється, близький до Кремля і був внесений у список Forbes в цьому році як найбагатший житель Лондона, також є одним із засновників Альфа-Банку, найбільшого приватного кредитора Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: