Австрійський міністр пояснив, чому екстрадиція Фірташа затягується

Четвер, 14 листопада 2019, 11:54

Адвокати українського олігарха Дмитра Фірташа затягують його екстрадицію до США.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на УНІАН, про це заявив міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Александр Шалленберг на пресконференції у Києві. 

Шалленберг зазначив, що "з австрійської сторони" зволікань з екстрадицією немає.

"Міністерство юстиції вже прийняло відповідну постанову про екстрадицію пана Фірташа, але Фірташ та його адвокати відповідно затягують цей процес, вони наполягають на перегляді справи", - сказав Шалленберг.

Він додав, що має завершитися судовий перегляд справи.

Ібіца, росіянка та тінь Фірташа: як 7 годин відео знищили ультраправих в уряді Австрії

"Коли наші відповідні силові структури отримають рішення суду, тоді буде прийнято рішення про екстрадицію", - заявив Шалленберг.

Як відомо, у Сполучених Штатах українського олігарха Фірташа звинувачують у виплаті хабарів банкам США за проєкт з видобутку титану в Індії. Фірташ це заперечує. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

У зв’язку з запитом США на екстрадицію він змушений перебувати у Відні з березня 2014 року. Після короткочасного утримання під вартою Фірташ вийшов під заставу у 125 мільйонів євро.

У 2017 році Вищий земельний суд Відня вирішив, що екстрадиція Фірташа до США є допустимою.

У липні 2019 року міністр юстиції Австрії дав дозвіл на екстрадицію Фірташа до США. Проте адвокати подали клопотання про відновлення судового розгляду справи про екстрадицію, тому видачу Фірташа було відтерміновано.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: