Європейська рада остаточно затвердила склад нової Єврокомісії

Четвер, 28 листопада 2019, 19:40

Європейська рада 28 листопада остаточно затвердила склад нової Єврокомісії, яка розпочне роботу 1 грудня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Європейської ради.

"Європейська рада сьогодні за письмовою процедурою затвердила нову Єврокомісію, яка буде виконувати свої обов’язки з 1 грудня 2019 року по 31 жовтня 2024 року" - йдеться у повідомленні.

У повідомленні зазначається, що президентом Єврокомісії буде Урсула фон дер Ляєн, а високим представником з питань зовнішньої політики і безпеки – Жозеп Боррель.

Також у повідомленні перелічені всі члени нової Єврокомісії. Єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства став представник Угорщини, Олівер Варгеї. Для затвердження йому довелося переконувати євродепутатів у тому, що він не буде упередженим щодо України. Детальніше про це – у статті "(Не)залежний від Орбана: що думає про Україну та РФ угорський комісар".

Напередодні склад нової Єврокомісії затвердив Європарламент – за це на засіданні у Страсбурзі проголосував 461 член ЄП.

Затвердженню передували дебати та виступ призначеної президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Серед пріоритетів нової комісії вона проголосила зелену енергетику, а також діджиталізацію, навівши приклад: роботи навіть прибиратимуть постіль. Також проголошується, що пріоритетами будуть культура та освіта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: