Торгпред: нинішня криза у СОТ – вина розвинутих країн

Четвер, 7 листопада 2019, 11:07

Нинішня криза у Світовій організації торгівлі стала наслідком помилок, яких припустилися розвинуті країни і "жертвою" яких стала Україна.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", таку заяву торговий представник України Тарас Качка зробив під час конференції "Торгові війни: мистецтво захисту".

"Коли ми вступали до СОТ, нам нав’язали досить жорсткі умови. Але провідні країни казали нам – нічого, зараз ми самі знизимо свої мита в рамках Доха-раундів. Але ми бачимо, що Доха не просувається і це створило кризу",- пояснив він.

"Країни, що розвиваються, бачать, що умови є невигідними для них, і створюється ситуація – ви робите вигляд, що платите нам, а ми – що працюємо. У такій ситуації єдиним виходом може бути лише глобальний перегляд правил СОТ, що є єдиним шляхом вирішити проблеми, які призводять до нинішніх торгівельних воєн. Якщо подивитися на конфлікт США та Китаю, ми бачимо саме це – Китай бачить, що умови СОТ менш вигідні для них, аніж для США, і це не стимулює виконувати їх", - сказав торгпред.

Читайте також спецпроєкт "Європейської правди" "Торгові війни"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.