Міноборони України і США підписали протокол про напрямки співробітництва

Четвер, 7 листопада 2019, 20:37

Міністерства оборони України та Сполучених Штатів Америки за підсумками оборонних консультацій у Києві підписали протокол щодо подальших напрямків співробітництва.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

Українська делегація на чолі з заступником міністра оборони України Аліною Фроловою обговорила з американськими колегами ключові аспекти розвитку оборонного співробітництва. Зокрема йшлося про стан та перспективи проведення в Україні оборонної реформи, а також підтримку з боку США в цьому процесі.

Зеленський: Міноборони має створити систему керівництва силами оборони за стандартами НАТО

Американські колеги наголосили на підтримці територіальної цілісності та незалежності України, а також відзначили значні досягнення в реформуванні та посиленні спроможностей Збройних сил України.

Заступниця помічника міністра оборони США Лора Купер також зустрілась з міністром оборони України Андрієм Загороднюком. Зокрема, вона "запевнила у міцній підтримці Сполученими Штатами реформ України в галузі оборони та боротьби з корупцією заради безпечної, заможної, демократичної та вільної України".

Купер напередодні закликала Україну реалізувати положення закону про національну безпеку у частині посилення цивільного контролю над Збройними силами, посилення прозорості та підзвітності процесу військових закупівель та покращення підзвітності та прозорості військово-промислового комплексу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: