У Європарламенті створили групу дружби з Росією майбутнього

П'ятниця, 13 грудня 2019, 13:56

У Європарламенті за ініціативи литовського євродепутата Андрюса Кубілюса створили групу дружби з європейською Росією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Офіційні контакти між Європарламентом і Держдумою РФ на сьогоднішній день зведені фактично до нуля - через загальні напружені відносини Брюсселя і Москви. Так, хоча в Європарламенті сформована делегація по співпраці з Росією, зі своїми російськими візаві євродепутати не зустрічалися вже кілька років.

Відсутність чіткого довгострокового порядку денного відносин ЄС і Росії багато хто в Європарламенті вважає неправильним.

Тому литовський депутат Андрюс Кубілюс (Європейська народна партія) запропонував створити в стінах Європарламенту неформальний форум "Друзі європейської Росії", на зустрічах якого євродепутати, експерти, опозиційні політики і представники громадянського суспільства Росії могли б відверто обговорювати бачення майбутнього Російської Федерації.

Перша така зустріч учасників форуму пройшла в Європарламенті в середу, 11 грудня.

Політична дискусія про перегляд відносин Заходу з Росією спалахнула з новою силою після низки нещодавніх заяв президента Франції Еммануеля Макрона, який закликає до відновлення діалогу з РФ.  Але, на думку Кубілюса, стратегія ЄС та окремих його країн-членів, спрямована на те, щоб перезавантажити відносини з Росією під керівництвом Володимира Путіна, - не тільки безнадійна, але і шкідлива, оскільки лише віддаляє початок можливої трансформації РФ.

Євродепутат вважає, що Брюссель вже зараз повинен думати про те, як допомогти Росії після Путіна стати демократичною державою, відданою європейським цінностям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: