Міністру фінансів Фінляндії довелося вибачатися за опитування щодо мігрантів в Instagram

П'ятниця, 13 грудня 2019, 15:32

Міністр фінансів Фінляндії Катрі Кулмуні видалила пост в Instagram і вибачилася після критики з боку правозахисної групи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Кулмуні опублікувала у своєму особистому акаунті в Instagram опитування про те, чи потрібно повертати з сирійського табору аль-Хол дружин терористів ІДІЛ, які мають фінське громадянство, або варто обмежитися тільки дітьми.

Уряд Фінляндії очолила наймолодша у світі прем’єрка

Пізніше вона видалила опитування і попросила вибачення за публікацію. Однак вона встигла поширитися соцмережами і ЗМІ, спричинивши обурення у багатьох організацій, що борються за права людини.

Кулмуні повідомила цього ранку в Twitter, що вибрала невдалий спосіб для з'ясування свого питання. Водночас вона підкреслила, що громадська дискусія в даному випадку вкрай важлива.

Кулмуні крім міністерської посади також очолює Центристську партію, яка входить до правлячої п'ятипартійної коаліції.

Опитування Кулмуні обурило організацію Human Right Watch. Піар-директор організації Ендрю Стролейн назвав опитування "жахливим".

Фінляндія - одна з багатьох країн ЄС, які намагаються вирішити, що робити зі своїми громадянами, утримуваними в таборі аль-Хол. Наступного тижня фінський парламент розглядатиме це питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.