Новий глава дипломатії ЄС планує відвідати Україну однією із перших

Четвер, 5 грудня 2019, 13:11

Новий глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що візит до України повинен стати одним із перших закордонних візитів, які він здійснить на новій посаді.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу МЗС, про це Боррель сказав на зустрічі з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком у Братиславі на полях міністерської зустрічі ОБСЄ.

"Україна має бути однією з перших держав, яку я маю намір відвідати", - зазначив високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель, який замінив на посту Федеріку Могеріні.

Боррель: "нормандський саміт" дає надію, але не забуваймо, що ядро конфлікту – Росія

Боррель підтвердив незмінність підходів ЄС щодо питання застосування санкцій стосовно Росії з метою повного виконання Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Вадим Пристайко наголосив на необхідності подальшого активного залучення ЄС до процесу стабілізації ситуації на Донбасі та поінформував про підготовку до саміту у "Нормандському форматі" на рівні глав держав та урядів.

Співрозмовники обговорили актуальні питання двосторонніх відносин Україна-ЄС, зокрема можливий візит в Україну Борреля.

Нагадаємо, під час виступу на міністерській раді ОБСЄ Боррель висловив позитивні сподівання у зв’язку з майбутнім самітом "нормандської четвірки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.